5 bra sätt att få fler besökare till din blogg

Alla vill ju ha fler besökare till sin blogg, antingen för att kunna dra in en krona eller två på annonser eller för att man vill förmedla ett budskap. Det är hur enkelt som helst att skaffa sig en blogg te x. Blogg.se, Blogger, WordPress.com eller, om man verkligen vill ha en riktig blogg, skaffar sig en egenhostad blogg med en bra bloggplattform.

Men efter man skaffat sig en blogg och börjat skriva, då vill man ju att folk ska hitta bloggen för att läsa det du skriver. Tänkte lista några basic exempel på hur du marknadsför din blogg på ett bra sätt.

1. Håll koll på dina “konkurrenter”. Hur gör dom?

Testa att söka via te x. Google på visa ord som du vill att din blogg ska träffas på. Är din blogg ny så kommer du förmodligen hamna väldigt långt ner i Googles ranksystem men kolla bloggar och sajter som ligger högt upp, hur har dom gjort, hur skriver dom, o.s.v.

2. Länka tillbaka till dina gamla inlägg

Ett bra sätt att få dina gamla inlägg att listas hos sökmotorer, samt få dina läsare att stanna kvar på din sajt och läsa mer, är att länka till dina tidigare inlägg som handlar om samma ämne. När du gör länken tänk på att sätta en bra ankartext på länken, alltså “titel” i din länk.

3. Uppdatera din blogg ofta!

Genom att du uppdaterar din blogg ofta så håller du den fräsch och aktiv vilket alltid är populärt, både hos sökmotorer och läsare. Men tänk på att inte publicera alla dina inlägg på en gång utan fördela dom lite snyggt under dagen. I många system finns det så man kan ställa in tidpunkten då inlägget ska publiceras.

4. Pinga olika portaler

Efter man postat ett inlägg ska man se till att det pingas hos olika bloggportaler. Detta för att du ska få chans att synas på deras listor så folk får reda på att du skrivit något nytt. Här hittar du en lista med massa bra olika pingportaler.

5. Skriv bra rubriker

Detta är viktigt! Se till att skriva så bra och intressanta rubriker som möjligt, detta för att fånga potentiella läsare att bli intresserade av inlägget. Tänk på alla vi som har en himla massa olika bloggar i RSS-läsaren, vi fastnar ju bättre vi ett inlägg om det är en intressant rubrik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *