Intervju: Thord Daniel Hedengren (tdh.se)

å var det dags för ännu en intervju här på bloggen och denna gång är det den rutinerade bloggaren Thord Daniel Hedengren som ställs mot väggen. TDH som han ofta kallas i Internetkretsarna bloggar på en rad olika sajter men hans två egna bloggar är tdh.se och tdhedengren.com. Då kör vi:

Hej Thord. Hur står det till med dig?

Bara bra tack, lite fullt upp, men det är klart bättre än alternativet så jag skall inte klaga!

Vad är ditt fullständiga namn, hur gammal är du och var bor du?

Jag heter Thord Daniel Hedengren och är 28 år gammal. Bor i ett hus i västra Skåne, som förutom mitt hemmakontor även huserar min fru och katt, samt en utmärkt altan för en kubansk cigarr lite då och då.

Hur kommer det sig att du började blogga?

Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att göra något annat, då bestod mitt jobb i att publicera spelsajter här i Sverige. Den internationella bloggosfären verkade intressant, så jag ägnade närmre ett år åt att följa den. Det hela började lite som ett experiment, jag ville veta om min engelska var bra nog, så jag startade en blogg på tdhedengren.com, och kommenterade web 2.0-nyheter, plockade isär några kontroverser och så. Det ledde tämligen omgående till frilansjobb för bland annat The Blog Herald , som jag numera är redaktör för, och på den vägen är det.

Varför tror du din blogg är så populär?

Bra fråga, för på tdh.se gör jag inte så många rätt egentligen, något som jag tänkte åtgärda framöver, med ny design och lite mer fokus. Det handlar nog mycket om att jag hade ganska många läsare när jag drev spelsajter, och det i kombination med ett lite högre tempo samt mer substans under perioden efter det att jag sålde allting våren 2007 lade en bra grund. Mina läsare är bevisligen tålmodiga med mig.

Kan du titulera dig som “professionell bloggare”?

Absolut, bloggandet är min främsta arbetsuppgift, och jag är frekvent anlitad för såväl stående blogguppdrag som enstaka frilansgig. Därmed inte sagt att jag inte pysslar med annat, det behövs ett gäng bollar på luften för att jag inte skall bli uttråkad.

Vad står på schemat när du är offline?

Jag läser mycket böcker i perioder, spelar spel förstås, lite golf när det passar sig, tennis likaså, samt förstås familj och vänner.

Vilka bloggar/sajter läser du själv på nätet?

Oj, det är väldigt många! Jag följer det mesta som har med bloggosfären att göra, spel- samt prylsajter, och allmänt slösurfande.

Vad önskar du mest just nu?

Du menar förutom PK-saker som fred på jorden och så? Personligen ser jag gärna att dollarn klättrar lite till, samt att jag kommer ikapp med jobbet. Det är, som sagt, mycket nu. Om inte det duger så vore en flaska Ardbeg inte fel, det var länge sedan!

Jag vill tacka Thord för att han varit vänlig och svarat på frågorna. Och glöm inte att spana in hans blogg på www.tdh.se.

Andra bloggar om:
, , , , , , , intressant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *