Placera dina annonser rätt

Många som driver sin egen blogg har annonser som ska hjälpa dom att tjäna en liten hacka på deras bloggande. Även jag har det här på bloggen, inte så många men det finns. En del har fullt av annonser på sida sajter medan andra försöker integrera dom i sin design. Hur ska du då placera annonser för att få ut det mesta av dom.

En rolig sak man ofta hör runt om på nätet är att en ful sida (designmässigt) drar in mer pengar på affiliates och dylikt. Detta kan stämma till viss del men frågar är om det håller i längden. Anledningen till detta är att en del placerar annonser, typ adsense, i själva brödtexten. Att lägga in annonser i brödtexten anser inte jag som ett bra drag då det stör besökaren väldigt mycket och man vill ha en nöjd besökare som trivs på sajten. En nöjd och glad besökare återkommer som oftast. Och återkommande besökare genererar självklart mer annonsintäkter.

Jag anser att om du driver en blogg som har eller planerar att skaffa annonser så kolla över din layout. Många bloggar idag med 2 kolumner men att använda sig av 3 st är mycket bättre. På detta sätt minskar du risken att din blogg blir grötig och oläsbar. Det finns ett bra talesätt som jag snappat upp av TDH som sammanfattar det hela väldigt bra.

content is king men vad spelar det för roll om det inte är läsbart?

Var ska du då lägga annonserna? Ja det finns inga regler för det utan alla har sina egna rutiner men en topbanner längst upp är vanligt och väldigt bra, samt använda dina, förhoppningsvis 3st, kolumner. Efter en post kan funka också men inte i brödtexten! Missuppfatta mig inte nu för att dom annonserna är väldigt effektiva om du redan fångat dina besökare. Jag själv hatar verkligen när det flyter omkring adsense mitt i texten. Väldigt irriterande. Finns även en del blogglayouter som inte är byggda för att kunna visas i olika webbläsare och då kan såna annonser bli katastrofala för innehållet i texten.

Tänkte visa en liten illustration på en av de vanligaste sätten att placera sina annonser på. Detta är bara en liten snabbskiss över hur det ser ut på många sajter.

 

Sen finns det ju sajter som bara har annonser och måste säga att det funkar ganska bra det också ibland, kolla in The Million Dollar Homepage =) Internet är ett härligt ställe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *