Vad är RSS?

RSS eller Real Simple Syndication som är det fulla namnet är något vi stöter på lite överallt på nätet. Många vet redan vad det är och vad man använder det till men inte alla. Tänkte reda ut vad RSS egentligen är och hur man använder det.

rss-iconKortfattat kan man säga att ett RSS flöde är som en brevbärare som kommer hem med posten, i detta fall poster, varje gång du fått något skickat till dig. Alltså istället för att leta upp alla bloggar du tycker är intressanta och läsvärda, för att kolla om något nytt skrivits, så kan du med hjälp av ett flöde till din RSS läsare alltid ha koll när något nytt har hänt på de bloggar du följer. En liten illustration är kanske på sin plats.

rss illustration

Denna bild visar givetvis bara väldigt kortfattat hur det går till men egentligen är det inte svårare än så. Se det lite som RSS for dummies.

Behöver jag RSS?

Läser du många olika bloggar så tycker jag absolut att du behöver använda dig av RSS. Jag gör det själv och det sparar massor med tid då jag läser en hel del bloggar. Mitt problem är att man nästan hänger över RSS läsaren ibland. Blir lite som en drog, en bra drog! 🙂

RSS läsare?

För att kunna läsa din RSS flöden behöver du en RSS läsare och det finns massor att välja på. Vissa webbläsare har det även inbyggt. Själv använder jag mig av Google Reader och de flesta jag känner gör också det. Jag tycker det är en av de absolut bästa läsarna och jag trivs som fisken i vattnet med den. Den är även ganska enkel att komma igång med. Blogspace.com har listat en rad olika läsare.

Prenumerera på mitt RSS-flöde så missar du aldrig några inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *