Intervju: Tommy K Johansson (blogg.tkj.se)

Intervjudags här på bloggen och det är en av Sveriges största och framgångsrika bloggare, Tommy K Johansson. Tommy som skriver på blogg.tkj.se till vardags bloggar om Datorer och Internet. Han liksom jag är ett stort fan av WordPress vilket alltid uppskattas. Då kör vi:

Hej Tommy. Hur står det till med dig?

Tjena! Det står till ganska okej, bortsett från att jag i fredags lyckades med konststycket att vurpa frugans moppe och bryta en massa ben i foten. Så nu sitter jag hemma och är gipsad i 8 veckor… Lagom trist. Man inser hur jobbigt allt blir när ena benet inte funkar och man får hoppa på kryckor. Man blir inte heller speciellt pigg och kreativ av att sitta still hela tiden. 😛

Vad är ditt fullständiga namn, hur gammal är du och var bor du?

Tommy k Johansson Fager, nu när jag är gift. Jag är 31 år och bor i Växjö. Född och uppvuxen i Ryssby, så jag är i grund och botten en riktig småländsk lantis.

Hur kommer det sig att du började blogga?

Jag var för gammal för att bli rockstjärna. Att blogga om datorer och Internet, som är mitt stora intresse och har varit det sedan jag fick min Commodore 64, tyckte jag lät som ett bra andrahandsalternativ.

Dels är det vansinnigt roligt att skriva om ämnet, och dels underlättar det i mitt arbete som chefredaktör på Allt om PC. På bloggen har jag möjlighet att skriva hur långt eller kort jag vill, och utan pressläggningar (och korrläsning, hrrm). Framförallt får jag dessutom en direktkontakt med läsaren som är grymt rolig.

Varför tror du din blogg är så populär?

Jag vill tro att det beror på att jag skriver nyttiga och kul inlägg. Jag försöker att ha min egna personliga stil när jag skriver. Men det beror också på att jag skriver mycket, har haft ordentligt med tålamod, och att jag marknadsfört mig.

Kan du titulera dig som “professionell bloggare”?

Nja, på sätt och vis. Jag jobbar visserligen inte heltid med att blogga (även om jag numera har fördelen att kunna ägna onsdagar helt åt bloggandet), men jag tjänar pengar på det, så på det viset är jag väl en professionell bloggare.

Vad står på schemat när du är offline?

Förutom alla vanliga vardagssysslor som hem, trädgård och allt innefattar, umgås jag så klart med familj och vänner. Utöver det kollar jag gärna på film och TV-serier, lyssnar på hårdrock, spelar Nintedo Wii och Xbox 360, läser tidningar, leker med mina instrument (nej, jag kan inte spela) och kör motorcykel.

När möjligheterna dyker upp går jag gärna på konserter och spelningar. I somras bestod höjdpunkterna av Iron Maiden, In Flames, Danko Jones, Mustasch, RATM, Monster Magnet, Bad Religion och Mustasch (igen två gånger, eftersom de är så jävla bra och Ralf är grym). Samt en massa andra.

Vilka bloggar/sajter läser du själv på nätet?

Oj. Det är många. 🙂 Jag har hundratals och åter hundratals RSS-feeds i Google Reader. Det är sällan jag besöker en specifik sajt eller blogg, utan går istället till de intressanta artiklar jag hittar via Google Reader. Nu när jag tänker på det, kan jag inte komma på en enda specifik blogg/sajt som jag besöker kontinuerligt… RSS-läsaren har verkligen ändrat sättet på hur jag surfar.

Vad önskar du mest just nu?

Att foten ska läka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *