WordPress plugins

Det finns extremt många fördelar med att blogga i wordpress, om ni frågar mig. För det första så är själva plattformen gratis, för det andra är den enkel att fixa på egen domän och för det tredje så finns det en stor mängd olika verktyg och plugins som kan användas för att göra sidan med vänlig både för besökare och sökmotorer. Här är några av mina favoriter bland wordpress plugins som jag gillar att använda på mina olika siter och bloggar. De fungerar alldeles utmärkt för företag som vill förbättra sin site på ett enkelt sätt också.

All in one SEO

Att hålla på med sökmotoroptimering är kanske inte det roligaste alla gånger, och framför allt tycker många att det är svårt. Ladda ner och aktivera den här pluggen så kommer den nästan automatiskt att sköta allt du behöver för att din hemsida ska älskas av sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Ett bra alternativ är WordPress SEO Plugin av Yoast men det kräver något mer av användaren i mina ögon.

W3 Total Cache

Det här är ett wordpress plugin som verkligen snabbar upp din site! Förutom att sökmotorer gillar det, så kommer även dina besökare att uppskatta att de slipper sitta och vänta på att en massa bilder, inbäddade klipp eller annonser ska hålla på och ladda. Med W3 kan du snabbt välja själv vilka delar av din webbplats som du vill cacha, det vill säga lagra i minnet så att de snabbare kan plockas fram och visas för dina besökare nästa gång.

TinyMCE Advanced

Jag fattar inte varför de ska envisas med det värdelösa pluginet Hello Dolly när det första man laddar ner ändå alltid är TinyMCE. Det här wordpress pluginet ger dig otroligt mycket större möjligheter när det kommer till att skapa och redigera text som du vill ha den. Kanske har du märkt att det bli dubbla radavstånd när du trycker på Enter, eller så irriterar du dig på att visa styckesindelningar försvinner vid publicering? Det här pluginet fixar allt sånt, busenkelt och bra.

Contact Form 7

Det här är i mina ögon det enklaste och bästa kontaktformuläret för WordPress som finns idag. På bara några minuter kan du fixa ett snyggt och funktionellt kontaktformulär på din site, ovärderligt för företag och ett bra sätt för bloggare att komma i kontakt med andra bloggare och annonsörer.

 

WPTouch

Det finns många olika plugin för WordPress som snabbt anpassar din site till en version som visas bättre i mobiltelefoner och smart phones. Om du har en företagshemsida kan det kanske vara bäst att be en webbyrå eller liknande att göra en specialversion, men för den som bara bloggar så funkar det här wordpress pluginet alldeles utmärkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *